HomeUncategorizedVesti despre ISR

Vesti despre ISR

Deoarece dorim sa comunicam cu dumneavoastra cat mai bine posibil, am ajuns la concluzia ca este mai bine ca o persoana diferita din staff-ul nostru sa scrie scrisoarea lunara.

Scrisoarea pe care urmeaza sa o cititi a fost scrisa de Marius Cimpoae, pastor asistent al bisericii Eclesia. El este implicat in misiunea “Isus Speranta Romaniei” de aproximativ un an si spiritul sau tanar si dedicatia sa au avut un mare impact asupra celor din jurul sau. Ii multumim lui Dumnezeu pentru ca L-a adus pe Marius in echipa noastra si sper ca fiecare dintre voi sa ajunga sa il cunoasca mai bine in viitorul apropiat. Marius a terminat Seminarul Teologic Baptist din Bucuresti, este casatorit cu Daniela si impreuna experimenteaza bucuria de a fi viitori parinti. Fetita lor este asteptata sa sosesca pe lume in decembrie. Dorim sa va spunem cateva din detaliile din viata lor, pentru a va putea ruga mai bine pentru ei. Multumim ca va faceti timp pentru a citi despre noi si de a afla mai multe despre ceea ce facem noi in lucrarea lui Dumnezeu in Romania. Multumim ca tineti la noi, pentru dragostea si rugaciunile voatre.

Cu multa apreciere,

Ligia N. Dugulescu – Presedinte “Isus Speranta Romaniei”

Dragii noştri prieteni de aproape şi de departe,

Întrucât ne-am luat angajamentul înaintea voastră ca în fiecare lună să trimitem un scurt raport de activitate, iată câteva lucruri importante care au avut loc în săptămânile care tocmai a trecut.

În ceea ce priveşte Biserica Eclesia, sfârşitul lunii iulie a fost unul cât se poate de deosebit pentru tinerii bisericii, deoarece timp de o săptămână ne-am retras într-o zonă deosebit de frumoasă din sud-vestul României având posibilitatea să ne cunoaştem unii pe alţii şi să-L cunoaştem mai bine pe Dumnezeu. A fost prima tabără pentru adolescenţi şi tineri organizată de Biserica Eclesia şi a fost un real succes. Numele taberei a fost „Mahanaim” care înseamnă „Tabără îndoită”, tabăra în care omul se întâlneşte cu îngerii lui Dumnezeu. După aproximativ un an de zile de când am început serile de tineret ne bucurăm să avem acum în biserica noastră un grup frumos de aproape 30 de tineri şi adolescenţi, şi viziunea noastră este ca până în luna decembrie acest grup să se extindă la 50 de persoane.

Prima duminică din august a culminat cu o mare sărbătoare la Eclesia, deoarece în cadrul serviciului divin de dimineaţă a avut loc un botez nou-testamental şi 8 persoane printre care şi 3 tineri de la Casa „Fraţii lui Onisim”, L-au mărturisit pe Domnul Isus în mod public. Anul acesta este un an în care ne-am bucurat de mari binecuvântări din partea lui Dumnezeu. Am avut deja două botezuri şi ne rugăm pentru un al treilea până la sfârşitul anului. De asemenea, în anul acesta deja 5 tineri de la „Fraţii lui Onisim” s-au întors la Dumnezeu. Bucuria noastră este nespus de mare atunci când vedem aceşti tineri întorcându-se la Dumnezeu, deoarece aceasta este viziunea noastră: nu doar să le oferim un adăpost şi o hrană caldă, ci să îi ajutăm să Îl cunoască pe Dumnezeu.

Şi cum de obicei „după soare vine nor”, după aceste minunate binecuvântări, am primit o înştiinţare potrivit căreia în luna august ne expiră contractul de închiriere şi trebuie să evacuăm clădirea în care ne adunam pentru servicii religioase. Am trimis toată documentaţia necesară pentru prelungirea contractului de închiriere şi contractul a fost prelungit cu doar o lună de zile. Acum urmează să aibe loc o licitaţie pentru închiriere şi va fi destul de dificil pentru noi să licităm deoarece resursele noastre sunt foarte restrânse. Acum plătim 500 € şi este o sumă destul de mare pentru resursele noastre. Nu vă scriem aceste lucruri ca să ne plângem pentru situaţia în care suntem, ci pentru a solicita ajutorul vostru în rugăciune în primul rând. Sunt deja 5 ani de zile de când la iniţiativa pastorului Dugulescu în acea zonă s-a deschis această biserică. Vrem să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să cucerim acea zonă populată din Timişoara, să ne încredem în Domnul şi să nu facem nici un compromis. În prima strofă din poemul „Aştept”, pastorul Dugulescu oferă o soluţie extraordinară pentru toţi cei care trec prin încercări: să ne punem nădejdea în Dumnezeu şi să … aşteptăm:

În vremi de necaz şi-ncercare

Spre Tine nădejdea-mi îndrept.

Cerând părinteasca-ndurare –

Te laud, Te slăvesc şi aştept …

Alte două evenimente importante sunt organizate de Asociaţia „Isus Speranţa României” în această lună, şi anume: o conferinţă pentru femei la Biserica Penticostală „Speranţa”, şi un concert caritabil care va avea loc în sala Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara în data de 13 septembrie, ora 19.

Dorinţa noastră primordială este să fim aproape de inima oamenilor, fie că sunt bogaţi sau săraci, bolnavi sau sănătoşi, mântuiţi sau nemântuiţi, şi să fim după inima lui Dumnezeu. Considerăm că atât noi cei care reprezentăm staff-ul asociaţiei, cât şi voi cei care ne susţineţi financiar sau prin rugăciune reprezentăm echipa de care se foloseşte Dumnezeu pentru a produce „revigorarea spirituală şi morală a României“, aşa cum este şi motto-ul asociaţiei noastre.

În Psalmul 41:1-3, Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Ferice de cel ce îngrijeşte de cel sărac! Căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăveşte; Domnul îl păzeşte şi-l ţine în viaţă. El este fericit pe pământ, şi nu-l laşi la bunul plac la vrăjmaşilor lui. Domnul îl sprijineşte, când este pe patul de suferinţă: îi uşurezi durerile în toate bolile lui”.

Dorim să vă mulţumim tuturor celor din România, din Europa şi din Statele Unite care şi în această lună aţi fost alături de noi. Dumnezeu să vă binecuvinteze şi să vă răsplătească orice efort pe care l-aţi făcut pentru ca proiectele asociaţiei noastre să meargă mai departe.

Pentru sugestii sau informaţii suplimentare puteţi să ne contactaţi la adresa: Str. Dorobanţilor, nr.16, Timişoara, România, tel. 0256/272 109, e-mail: isr@mail.dnttm.ro

Cu multă dragoste în Christos,

Pastor MARIUS CIMPOAE

Previous articleCasa Fratii lui Onesim
Next articleDefinitia sperantei

Must Read