HomeUncategorizedVesti despre noi

Vesti despre noi

Dragi prieteni ai Asociaţiei Isus Speranţa României,

Sper ca această scrisoare să vă găsească în timpuri bune şi îmi cer iertare pentru distanţa dintre scrisorile mele. Îmi exprim speranţa ca unii dintre dumneavoastră au vizitat site-ul nostru, www.isussperantaromaniei.ro, iar dacă nu aţi făcut-o, vă încurajez să o faceţi. Veţi găsi ştiri recente şi poze, site-ul fiind creat pentru ambele limbi, română şi engleză.

Pe data de 3 iulie am comemorat 6 luni de când tatăl meu a plecat acasă să se întâlnească cu prietenul lui de o viaţă şi Domnul său, Isus. Cu această ocazie am reflectat la ceea ce a fost el, ceea ce a făcut şi ceea ce a lăsat pentru noi de făcut. Pe data de 4 iulie am sărbătorit pentru prima dată ziua mea fără ca el să fie printre noi şi am recitit felicitarea care mi-a dedicat-o anul trecut cu această ocazie. Toate felicitările pe care le-am păstrat de-a lungul anilor sunt acum o comoară nepreţuită pentru mine. Vreau doar să vă încurajez să exprimaţi pentru cei dragi şi cei apropiaţi tot ceea ce simţiti. Cuvintele sunt puternice, iar cuvintele de dragoste sunt miraculoase.

Sunteţi foarte importanţi pentru noi şi cuvintele nu pot exprima îndeajuns mulţumirile noastre. Cu ajutorul dumneavoastră nu ne simţim singuri pe drum. Dumneavoastră sunteţi darul lui Dumnezeu pentru noi, pentru mulţi dintre cei pe care nu îi cunoaşteţi, dar pe care îi veţi întâlni într-o bună zi în ceruri. Când vă rugaţi pentru „Isus Speranţa României” sau când donaţi pentru această misiune, nu faceţi acest lucru doar pentru această asociaţie, dar pentru toţi oamenii din România pe care îi slujim. Efortul şi sacrificiul dumneavoastră este important pentru noi, poate chiar mai important decât munca noastră zilnică de aici. Fiecare dintre noi contribuim cu ceea ce Dumnezeu ne-a dat şi împreună putem să prezentăm darul nostru pentru Domnul şi Salvatorul nostru, Isus Speranţa României.

Eu tocmai m-am întors din Statele Unite ale Americii, unde am căutat să prezint misiunea „Isus Speranţa României”. Vorbeam recent cu nişte prieteni din Pennsylvania care sprijină financiar pe unul dintre misionarii noştri precum şi proiectele asociaţiei. Le-am prezentat nevoile noastre precum şi faptul că avem nevoie de mult ajutor pentru a duce mai departe toate proiectele Isus Speranţa României şi de a continua viziunea prin care să împărtăşim Speranţa Dragostea lui Cristos aşa cum este prezentată în Bibli, la cât mai mulţi români.

Am fost plăcut surprinsă să văd câteva zile mai târziu că una dintre doamnele care a fost vara trecută cu o echipă din New London Presbyterian a pregătit o scrisoare din partea „Isus Speranţa României”. Numele ei este Kristen White şi în acest e-mail veţi găsi scrisoarea pe care ea a scris-o cu dorinţa de a ne ajuta. Vă rog să o citiţi şi să vă rugaţi. Ştiu că fiecare dintre voi va fi condus de Duhul Sfânt în ceea ce va hotărî să facă în continuare.

Doresc să vă spun că aceste scrisori pe care le trimitem au scopul de a vă ţine aproape, dragi prieteni ai misiunii şi parteneri ai muncii pe care o facem în România, voi oameni cărora le pasă de ceea ce se întâmplă în lume, luptători în rugăciune. Relaţiile pentru noi sunt foarte preţioase! Timpul este aşa de scurt! Singurele lucruri pe care le avem sunt Domnul şi ne avem unul pe altul, iar asta am descoperit eu în umblarea mea zilnică. Am auzit un cântec minunat care descrie cel mai bine această realitate. Se numeşte „La sfârşitul zilelor mele” (By the end of my days) şi este interpretat de un artist norvegian, Arvid Pettersen, pe care îl voi ataşa la mailul următor.

Doresc să împărtăşesc cu voi unele lucruri:

– În aprilie am reuşit să deschidem un magazin caritabil în cadrul Casei Fraţii lui Onisim din Timişoara. Numele magazinului este „ Shop 4 Onesimus” şi oferă bunuri primite din donaţii, noi sau folosite. Scopul acestui magazin este acela de a genera un venit pentru misiunea „Isus Speranţa României”. Vă vom trimite o descriere a acestui proiect şi o listă cu lucruri care pot fi donate pentru a ajuta la susţinerea proiectelor asociaţiei.

– În iunie ne-am mutat birourile pe strada Dorobanţilor nr. 16, Timişoara, în cadrul Casei Fraţii lui Onisim. Noi am plănuit să închiriem birourile de pe strada Căpitan Dan pentru a pentru a genera venituri pentru proiectele asociaţiei.

– În fiecare lună, până în data de 7 a lunii, veţi primi ştiri şi câteva poze de la noi. Veţi primi pe e-mail toate acestea şi întotdeauna apreciem feedback-ul vostru foarte mult. Am dori să auzim veşti de la dumneavoastră de fiecare dată când aveţi ocazia. Ne încurajează foarte mult. De asemenea, dacă aveţi nevoie de orice informaţie despre proiectele noastre, sau cunoaşteţi despre oameni care ar dori să afle despre ele, vă rugăm să ne anunţaţi şi vă vom trimite orice informaţie. Ne-am bucura mult dacă ne-aţi putea adauga pe lista dumneavoastră de rugăciune, ne-am simţi foarte onoraţi şi recunoscători. Dacă aveţi idei sau sfaturi pentru noi, vă rugăm nu ezitaţi să ne contactaţi.

– În mai am avut doi băieţi de la Casa Fraţii Onisim care s-au botezat la Eclesia, Alex şi Florinel.

– În data de 3 august, duminică, încă 3 băieţi au fost botezaţi la Biserica Ecclesia. Suntem foarte recunoscători Domnului pentru salvarea lor.

– Nelu, şoferul nostru de la proiectul Mana a fost în spital, la secţia de neurologie. Nu sunt foarte sigură de diagnosticul medicului, dar se poate să fie un atac cerebral. Ne rugăm pentru el şi pentru însănătoşirea lui.

Am dorit să scriu acest mail doar în câteva paragrafe, dar mi-a fost imposibil. Vă rog să mă iertaţi dacă vă plictisesc. Voi încheia acum, dar vă las în continuare să citiţi scrisoarea lui Kristen şi să vă uitaţi la poze. Doresc să vă spun că este o mare onoare şi privilegiu pentru mine să vă cunosc şi să Îl slujesc pe Domnul împreună cu dumneavoastră. Mulţumesc că sunteţi alături de noi, că vă faceţi prezenţa simţită în cadrul Asociaţiei Isus Speranţa României.

Scrisoarea lui Kristen:

Kristen White

7 Sullivan Chase Drive

Avondale, PA 19311

SUA
gdgrief44@yahoo.com

Dragi prieteni ai Asociaţiei Isus Speranţa României,

A trecut deja un an de când eu, împreună cu trei prieteni de la Biserica New London Presbyterian ne-am întors dintr-o călătorie în România, unde l-am întâlnit pe pastorul Petru Dugulescu şi am vizitat Asociaţia Isus Speranţa României, unde am fost primiţi cu multă bucurie. Am vizitat de asemenea casa de bătrâni din Haţeg şi casa de băieţi orfani din Timişoara, Casa Fraţii Onisim. Împreună cu prietenii mei am mai fost în vizită şi la copiii bolnavi de SIDA din spital, precum şi la bătrânii şi văduvele incluse în programul Mana. Am avut ocazia să mucim în cadrul Casei Onisim, unde am renovat clădirea şi am planificat deschiderea unui magazin de lucruri de mâna a doua, care va oferi un loc de muncă băieţilor de la Onisim, precum şi bunuri cu preţ redus oamenilor din vecinătate. Spre sfârşitul vizitei am slujit în biserica Eclesia din Timişoara şi mai multe biserici din satele mai mici.

Petru avea planuri mari de a mări misiunea pe care o conducea. Am vizitat locul de contrucţie a unei tabere de vară, în munţii din Transilvania şi o altă zonă rurală pe care Petru dorea să o dezvolte într-o fermă modernă care va oferi locuri de muncă comunităţii şi măncare pentru diversele proiecte ale Asociaţiei Isus Speranţa României.

Petru şi Ligia, fiica lui, ne-au vizitat în luna noiembrie şi au împărtăşit speranţele lor de a implica persoanele care sprijină asociaţia în viziunea lor de extindere a acesteia, dar moartea neaşteptată a lui Petru, în ianuarie, a afectat planurile pentru această misiune. De-a lungul anilor, Petru şi-a făcut mulţi prieteni, care ulterior au devenit sponsori ai Isus Speranţa României. Personalitatea sa, curajul său din timpul revoluţiei şi devotamentul continuu pentru Dumnezeu din timpul persecuţiei sale, energia şi dedicarea sa pentru Isus Speranţa României au ferit asociaţia şi proiectele sale de toate greutăţile care s-au abătut asupra lor. El era reprezentatul ISR şi călătoriile sale, contactul cu sponsorii au păstrat lucrarea vie în minţile noastre. Ligia, mâna dreaptă a lui Petru, continuă rolul ei, deşi tatăl ei îi lipseşte mult. Cu toate acestea, munca lui Dumnezeu nu ar trebui să depindă doar de un singur om.

Viziunea pentru această asociaţie a depăşit întotdeauna resursele disponibile, dar Dumnezeu a fost întotdeauna bun. Aceia dintre noi care am crezut şi credem că viziunea lui Petru este viziunea lui Dumnezeu, ne rugăm ca lucrarea Lui să continue. Scopul acestei misiuni şi al acelora care slujesc este foarte vast şi mulţi dintre noi care am sprijinit proiecte sau persoane din cadrul lucrării, operaţiuni de zi cu zi, am ajuns uneori să dăm foarte puţin. Cu toate acestea, începe un nou sezon, iar fără prezenţa jovială a lui Petru – care făcea cunoscute nevoile misiunii şi cerea ajutor- lucrarea are nevoie constantă de un venit prin care poate planifica bugetul.

Petru nu a fost doar vocea Isus Speranţa României, ci a fost un ambasador al lui Isus în lume! Îmi aduc aminte de o slujbă în biserica sa – aflată într-un cartier sărac din Timişoara: Petru a cerut congregaţiei să facă o colectă specială pentru un misionar aflat în vizită din Turcia. Congragaţia lui a răspuns, colecta strânsă fiind mare. Doresc să exprim această nevoie pe care Ligia mi-a transmis-o înaintea dumneavoastră. Dacă simţiţi pentru această lucrare şi consideraţi să o sprijiniţi lunar cu o sumă pentru cheltuielile asociaţiei. Puteţi face acest lucru chiar şi prin internet, prin Assist International, la adresa :

http://www.assistinternational.org/roi/533/Donation-to-Assist-International-for-JHOR.htm

Cu dragoste în Domnul,

Kristen White

New London Presbyterian Church and Christian Life Center

Mă rog ca toţi aceia dintre dumneavoastră care doresc şi simt să comunice cu noi, să se roage pentru noi, să ne viziteze, să doneze precum îi îndrumă Domnul, să ne încurajeze, să facă acest lucru!

Cu multă dragoste şi respect,

Ligia Dugulescu

Preşedintele Isus Speranţa României

Str. Dorobanti, Nr. 16,

Timișoara, Timiș, 1900,

România

Email: ligiadug@hotmail.com

Must Read