HomeEvanghelizareConstrucții bisericiBISERICA CREȘTINĂ PENTICOSTALĂ FILADELFIA, Lugoj

BISERICA CREȘTINĂ PENTICOSTALĂ FILADELFIA, Lugoj

Proiect construcție biserici-Asociația Evanghelistică și de Caritate ”Isus Speranța României” în parteneriat cu ICM The Global Church Developer.
Biserica Creștină Penticostală Filadelfia, Lugoj
În preajma anului 1944, o familii de credincioși din Birchiș s-a mutat în Lugoj unde au început să se strângă la rugăciune împreună cu încă câteva familii. Între timp mai mulți credincioși s-au unit în jurul acestui nucleu inițial, închinându-se în diferite case ale unor frați de credință. Pe măsură ce credincioșii s-au înmulțit, s-a stabilit deschiderea unei adunări în casa unei familii, pe strada Făgetului , nr. 108, locație ce a funcționat până în anul 1963. În acel an, conducerea Cultului Penticostal din România, constatând că poporul se înmulțea, a căutat o soluție de mutare într-o locație nouă. Biserica Adventistă din Lugoj deținea un locaș de cult spațios și în urma unor discuții cu reprezentanții Cultului Creștin Penticostal, au acceptat ca și membrii bisericii penticostale să se închine în locașul lor de închinare conform unui program dinainte stabilit.
Această situație a durat până în anul 1975, când frații penticostali au cumpărat o casă, după care au amenajat un locaș de închinare adecvat situației bisericii de atunci. În septembrie 1976 a fost făcută inaugurarea noului locaș de închinare.
În ultimii ani s-a observat tot mai mult nevoia construirii unui nou locaș de închinare și cu ajutorul lui Dumnezeu acest vis a devenit realitate.
Bucuria noastră, a Asociația Evanghelistică și de Caritate Isus Speranța Romaniei din Timișoara, a fost că am putut contribui la acest efort susținut al credincioșilor Bisericii ”Filadelfia” prin intermediul proiectului de susținere financiară pentru construirea de biserici al organizației ICM The Global Church Developer din Statele Unite ale Americii, ai cărei parteneri suntem. Cu ajutorul acestui proiect lucrarea de la construcție a noului locaș de închinare al Bisericii Creștine Penticostale ”Filadelfia” din Lugoj a putut fi dus spre finalizare.

Must Read