HomeProiecte socialeActiuni specialeLA CRUCEA LUI ISUS A AJUNS LA a 30-a EDIȚIE

LA CRUCEA LUI ISUS A AJUNS LA a 30-a EDIȚIE

     Pandemia nu ține cont de calendare, nici de sărbători, iar lucrurile care păreau obișnuite, acum au devenit amintiri. Înainte de izbucnirea pandemiei, Asociația Isus Speranța României pregătea cu mult entuziasm, în perioada Sărbătorii Învierii Domnului Isus Cristos, cele două evenimente majore, înființate de la declanșarea Revoluției din Decembrie 1989, “Paștele Orfanilor”, devenit ulterior “La crucea lui Isus”, și “Marșul Învierii”, evenimente ce au luat naştere la iniţiativa regretatului pastor, Petru Dugulescu, preşedintele fondator al Asociaţiei Isus Speranţa României. Visul şi proiectele sale de ajutorare a copiilor, tinerilor şi bătrânilor singuri sunt continuate de fiica dumnealui, Ligia Dugulescu, actualul preşedinte al Asociaţiei.

Acum, deși numărătoarea ar fi indicat in 2021 a 30-a ediție a evenimentului “La crucea lui Isus”, este practic  cea de-a doua editie in care copiii nu se mai pot intalni sa sarbatoreasca cu totii la biserica si la masa special pregatita pentru ei, dar impreuna cu parintii lor, Ramona si Lucian Igna, pregatesc bucate traditionale de Paste pentru alti copii din centrele de tip familial pentru a bucura de marea sarbatoare.

“Ne bucurăm de fiecare dată când putem surprinde copiii într-un mod plăcut. Suntem totuşi recunoscători Creatorului nostru că ne permite să le oferim o masă caldă, ouă roşii şi cozonaci, aşa cum i-am obişnuit în cei 30 de ani de când funcţionează Asociaţia Isus Speranţa României. În acest an vom pregăti cina pentru 160 de copii, dintre care 30 sunt copiii şi tinerii asociaţiei noastre, cărora vrem să le arătăm că îi iubim şi ca ne pasă de vieţile lor “, a declarat Ligia Dugulescu, preşedintele Asociaţiei Isus Speranţa României.

De fiecare dată, Asociaţia ISR, îşi “împarte pâinea pe ape”, conform principiului biblic, şi le oferă tuturor copiilor şi tinerilor din centrele de plasament din judeţul Timiş din bunătăţile primite prin bunăvoinţa sponsorilor şi oamenilor de bine, dar de două ori pe an, în cea de-a doua zi a Naşterii şi Învierii Mântuitorului Isus Cristos, se organizează această masa specială de dragoste şi unitate pentru cei părăsiţi de familiile naturale.

Pentru sambata, 1 mai 2021, copiii Asociaţiei ISR, vor pregati mancare pentru masa de Paşte ce va fi distribuita în Centrele de plasament din Timişoara şi Recaş, copii ai caror centre în mod normal, ar fi participat la “Crucea lui Isus”. Copiii ISR-ului sunt deosebit de încântaţi că pot vopsi ouă pentru ceilalţi prieteni ai lor din centrele de plasament şi se vor gândi unii la ceilalţi, când vor servi cina, fiecare la căminul lui.

Aşadar, provocarea din acest an este de a fi uniţi, păstrând distanţa, rugându-ne unii pentru alţi şi aşteptând vremurile în care această sărbătoare va fi organizată în biserică.

Must Read