COSMIN BOGDAN

Situaţia lui Cosmin este una mai specialã. El suferã de un handicap şi a fost respins de proprii părinţi. Deşi mai are şapte fraţi care cresc în familie, Cosmin a fost nevoit sã se mulţumeascã o vreme cu afecţiunea primitã din partea bunicilor. Când nu a mai fost posibil sã rãmânã în grija bunicilor, Cosmin a ajuns la Casa “Fraţii lui Onisim”. Visul lui este sã compunã muzicã instrumentalã. De când are orga proprie se străduieşte să cânte din ce în ce mai bine.
Cosmin nu este trist cã a fost pãrãsit de pãrinţi. Pe undeva îi înţelege şi nu-şi permite sã-i condamne. “Dacã ei au considerat cã este mai bine pentru ei, nu pot sã fac nimic. Mama i-a transmis bunicii cã nu o intereseazã de mine. Bunica nu mai poate sã mã creascã, fiind foarte bãtrânã”.
Zilnic, Cosmin este angrenat în treburile gospodãreşti ale casei. Îi place foarte mult sã se ocupe de bucãtãrie. De altfel, a şi terminat un curs de bucãtar-patiser. El este primul care doreşte sã spele vasele şi sã dea o mânã de ajutor celei care pregãteşte mâncarea copiilor din centru.
Fiindcã ştie ce înseamnã sã depinzi de ajutorul cuiva, Cosmin s-a implicat în proiectul “Mana al Asociaţiei Evanghelistice şi de Caritate “Isus Speranţa României”. Zilnic, timp de câteva ore împarte mâncare bãtrânilor aflaţi în îngrijirea Asociaţiei. “De multe ori, bãtrânii vor sã mai stau de vorbã cu ei. Când am timp îi mai ascult. Altã datã le spun doar poftã bunã. Pentru ei conteazã şi acest gest, fiindcã sunt singuri. Unii dintre ei sunt bolnavi”.
Deocamdatã, Cosmin beneficiazã de o pensie de boalã, o sumã modicã, dar este bucuros cã primeşte aceşti bani. În timpul liber cântã la acordeon sau orgã, fiind pasionat de muzicã. “Eu mã mulţumesc cu ceea ce-mi dã Dumnezeu. Nu visez la lucruri foarte scumpe. Mã gândesc dacã îmi folosesc la ceva. Singurul lucru pe care mi-l doresc este sã strâng bani din pensie şi sã-mi schimb orga sau sã-mi cumpãr alt calculator. Dorinţa meu este sã cânt spre slava lui Dumnezeu şi sã compun muzicã. M-am gândit cã ar fi minunat sã scot un CD cu muzica mea şi sã-i rãsplãtesc pe sponsorii mei. În rest sunt mulţumit cã Domnul îmi poartã de grijã şi cã am un adãpost”.

Previous articleO nouă șansă
Next articleIROFTEI CIPRIAN

Must Read