HomeUncategorizedCentrul Fraţii lui Onisim

Centrul Fraţii lui Onisim

  A fost înfiintat în anul 1992 în Timişoara, ca o necesitate pentru copiii străzii, locuitori ai canalelor şi gărilor. La solicitarea pastorului Petru Dugulescu, primarul de atunci al municipiului Timişoara, Viorel Oancea, a pus la dispoziţie clădirea situată pe str. Dorobanţilor nr. 16, unde centrul funcţioneaza şi acum. Activitatea centrului Fraţii lui Onisim a început în data de 23 decembrie 1992, cu 7 copii aduşi din canalul din Piaţa 700, iar numărul lor a ajuns în scurt timp la 43. Beneficiarii acestui proiect sunt adolescenţii proveniţi din stradă, centre de plasament sau tineri aflaţi în situaţie de criză.

          O parte dintre copii au fost integraţi în familia naturală. Alţii sunt încredinţaţi unor familii de substitut care le oferă afecţiunea şi educaţia de care au nevoie. Cei 18 tinerii rămaşi în centru sunt ajutaţi să îşi completeze studiile, să îşi găsească un loc de muncă şi să îşi depoziteze salariul într-un cont personal, pentru a se putea integra în societate, coordonatorul lor fiind Doru Mircea, consilier de integrare.

          De asemenea, tinerii beneficiază de consiliere psihologică, vocaţională şi spirituală. Prin acest proiect, tinerii au reuşit să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare şi de

afirmare socială.

          Din 2011 avem şi o grupă de 8 copii mici care s-au integrat foarte bine în centru.

Previous articlePROIECTUL MANA
Next articleMITITELU IULIANA

Must Read