HomeEvanghelizareConstrucții bisericiBISERICA CREȘTINĂ BAPTISTĂ OREVIȚA MARE, județul Mehedinți

BISERICA CREȘTINĂ BAPTISTĂ OREVIȚA MARE, județul Mehedinți

   Biserica Creștină Baptistă Orevița Mare, din județul Mehedinți, a luat ființă în anul 2008 ca și filială a Bisericii Creștine Baptiste “Betel”, Resita, din județul Caraș Severin.
   O familie din Orevita Mare, s-a mutat la Resița, unde Dumnezeu i-a cercetat și au devenit membrii ai Bisericii Creștine “Betel”, Reșița. Imediat după întoarcerea lor la Domnul dorința lor a fost ca Biserica din Reșița să meargă și să facă evanghelizări în satul din care ei plecaseră, respectiv Orevița Mare.
An de an, păstorul împreună cu tinerii bisericii din Reșița au mers vara și au dus câte o biblie fiecărei familii din sat, au făcut studiu biblic cu cei mici și i-au învățat cântări creștine și psalmi, iar seara organizau servicii de evanghelizare în aer liber. La aceste servicii copiii cântau și recitau psalmi pentru părinții lor care îi ascultau.
Dumnezeu a purtat de grijă lucrării Sale din Orevița și a pus pe inima unui frate să se dedice pentru lucrarea de misiune dinn această localitate.
  Familia care venise din Orevita Mare la Resita, a pus la dispozitie o camera din casa părintească și în această cameră oamenii au început să se adune și să aducă laudă lui Dumnezeu.
Necesitatea constuirii unui locaș de închinare a devenit tot mai pregnantă pe măsură ce lucrarea lui Dumnezeu se dezvolta încât la un moment dat a fost achiziționat un teren în centrul localității în vederea construirii unui locaș de închinare.
Dumnezeu a lucrat în așa fel încât ajutorul pentru construirea locașului de închinare a venit prin intermediul organizației ICM The Global Church Developer din Statele Unite ale Americii, al cărui partener în România pe vestul țării este Asociația Evanghelistică și de Caritate Isus Speranța Romaniei din Timișoara.
În prezent, credincioșii baptiști din Orevița Mare se bucură că se pot închina într-un locaș de închinare adecvat nevoilor lor și vremii în care trăiesc.

Must Read